logo kunjenietzingenzingdanmee

“De Meezingbende is eigenlijk heel speciaal voor ons. Ik woonde in Amsterdam aan het einde van de Westerstraat, om de hoek bij ’t Monumentje. Een vriendin heeft me erheen gebracht en het bleef, we waren vaste klanten. Ik leerde op een gegeven moment Jan kennen. Ik zei nou, kom een keer mee, dat is lachen, want dat deden wij met een stel vrienden. Vanaf dat moment werd dat ons maandelijkse uitje, dat vonden we erg leuk.”

“Dat is waar, ik vond het gelijk gezellig. We gingen met een man of vijf, zes, collega’s en aanhang. Het was in de tijd dat ’t Monumentje nog niet uitpuilde. Dat zingen, die competitie met nummertjes roepen, dat stond me wel aan! Een ontspannen maandagavond.”

“Ons lijflied? De laatste natuurlijk, 133, Ramses Shaffy, ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewoners’. De tekst hangt hier als thema in huis en is een beetje doorgeslagen in ons leven. Dat is echt ons thema, iets van ons. Ons mooiste verhaal is dat we elkaar hebben gevraagd bij de Meezingbende, ik heb Jan ten huwelijk gevraagd bij de Meezingbende.”
“Als verrassing, ik wist van niks. Ze had dat met Chris lopen bekokstoven ergens in de pauze en vervolgens vroeg ze me.” “Met trillende knietjes ging ik naar voren, net voor de pauze van het tweede blok. Gelukkig wisten mijn vriendinnen het, want daardoor moest ik wel. Die stonden klaar met fototoestellen en om Jan naar voren te duwen als hij niet wilde. Te midden van iedereen heb ik hem bij me geroepen en hem gevraagd. Vervolgens hebben we met z’n allen ‘Zij gelooft in mij’ gezongen, heel passend in ons verhaal. Dat blijft altijd een bijzonder lied, door dat moment. Ik ben überhaupt van de Andre Hazesliederen, dus deze was daar prachtig bij. Ook de Ramses Shaffy’s gaan we altijd vol in.”

“Wat je nog niet verteld hebt is dat Ramses Shaffy, de zeven woorden, dat we die ook nog verbasterd hebben in het geboortekaartje van onze zoon. Chaya vroeg me met een grote zwangere buik. Op het geboortekaartje staat ‘Zing, slaap, huil, drink, lach, speel en bewonder. Alsof liedje dat gezongen wordt door het baby’tje. Dat maakt het wel heel speciaal.”

“Er zijn meer favorieten. Dokter Bernard, het toneelspel, daar gaan we voor. Vooral als we met drie stellen zijn, de mannen en de vrouwen.”
“En omdat ik uit Brabant kom is mijn doel om altijd minimaal één keer Guus Meeuwis naar binnen te loodsen. We waren drie jaar lang trouwe meezingers, samen dan he? Drie jaar geleden zijn we ermee gestopt. Door onze verhuizing naar een andere stad en door onze jonge zoon is het lastiger om te komen.” “Maar als we in de buurt zijn pakken we ‘m mee. De liedjes van Hazes en Shaffy, dat zijn meer dan liedjes alleen. En dat komt echt door de Meezingbende”.